Elkészült az EUR/CHF robot

2012. január 24. kedd

Ma sikeresen befejeztük a fejlesztést. Végül 3 modul készült el:

  • Egy rangeben 10-15-20 pontot kereső modul – Eiger-Range néven
  • Szűkebb rangeben 5-10 pontot skalpoló modul – Eiger-Scalper néven
  • Míg egy intervencióra/nagyobb felszúrásokra váró modul – Eiger-Breakout néven

A modulokhoz 3 kép is készült:

Így szinte minden lehetséges mozgására a párnak felkészültünk:

  • január elején kicsit nagyobb mozgások voltak
  • az utóbbi héten úgy beszűkült, hogy a skalp volt az ideális
  • múlt héten volt egy “fat finger” effektus: valaki mellé ütött, így felszúrt az árfolyam 50 pontot, ezt csak a Breakout modul tudta lekereskedni

A jövőben hasonló mozgásokra számítok, így én mindhárom modult futtatom a számlákon. Mindegyik modulnak külön lehet állítani a vállalható kockázat paraméterét. A kockázat akkor realizálódik, ha az SNB (jegybank) mégsem tartja az 1.20-as szintet. Árnyalja a dolgot, hogy a jegybank korábbi elnöke lemondott (felesége devizatranzakciói miatt), így a piac érez egy kis bizonytalanságot, így próbálja tesztelni, valóban tartják-e az 1.20-as szintet.

Eddig az SNB az egyik leghihetőbb jegybank volt a világon, így azt gondolom tartani fogják a szavukat. Pénteken hosszas hallgatás után végre beindultak a verbális intervenciók: pénteken Jordan beszélt, a megbízott elnök, hétvégén a pénzügyminiszter, ma pedig a Goverment Board másik tagja. Mindhárman megerősítették, hogy marad minden a régiben, sőt tovább fogják gyengíteni a frankot. Ettől függetlenül megnyugtatóbb lenne egy egyértelmű 100-200 pontos agresszív beleszúrás a piacba jelezve, hogy védjük a szintet, kár próbálkozni.

A robot részletes leírás itt található: http://tradinghouse.hu/?page_id=406

Az 50 pontos felszúrásra visszatérve: egy véletlen billentyűzet elütés, 50 pont emelkedést okozott:

Mi lett volna, ha direkt csinálják? És nem csak leütnek egy billentyűt, hanem rá is tenyerelnek? Milyen alázat kell ahhoz, hogy a billentyűzet felett tartsák a kezüket, de ne nyomják meg. Még ne. Engedjék 1.20-hoz közel az árat és várjanak. Közben a fél piac élcelődik rajtuk, hogy mégiscsak erősödik a frank. De ez még meg van engedve. Ha egyszer megnyomják azt a gombot, akkor nem lesz érdemes shortban ülni.

Apropó alázat: Vasárnap az Istentiszteleten egy operaénekes házaspár ült mögöttem. Ha kiengedték volna a hangjukat, az egész gyülekezetet elnyomták volna. Élvezettel hallgattam, amint suttogva énekelnek, és énekelni engednek más, zeneileg kevésbé képzett embereket is.

Alázat az, amikor rendelkezünk egy erővel, hatalommal, de nem alkalmazzuk azt.

Amikor 400-szoros tőkeáttéttel tudnánk pozíciót nyitni, de ezt mégsem tesszük meg.

Az alábbi videót mindenkinek ajánlom, érdemes többször meghallgatni. Ebből a bájos, törékeny hölgyből árad a zene és zenész társai iránti alázat, és a mű iránti tisztelet. Egyszerre könnyed, és szigorú, kemény és kacér. Nem könnyű darab (A szerző kicsit szadista lehetett). Javaslom fülhallgatóval, nagyobb hangerővel, teljes képernyőn nézni:

Én kb. másfél hónapja kezdtem énekkarba járni, de mi még csak itt tartunk:

A lelkészi köszöntő után jön a mi kórusunk (én a fiúk között vagyok:) ) Ezt a koncertet is érdemes végig hallgatni, különösen a Kék Duna Kamarazenekart, szerintem az volt a csúcs

Comments are closed.