Az EUR/CHF továbbra is szépen mozog az 1.20 feletti zónában, és úgy tűnik jó darabig erre az oldalazásra lehet számítani kisebb nagyobb felszúrásokkal. 1 hete elindítottunk egy demo 1000 EUR-os számlát, ahova a végleges 3 modult felraktuk, mindegyiket 10-10-10% kockázatra állítva, vagyis kb. 30 %-a veszik el a tőkének, ha a Svájci jegybank nem tartja be ígéretét, és a szint 50 ponttal a védett szint alá esik. (A tényleges veszteség ennél kisebb lesz, mert ez abban az esetben igaz, ha mindhárom modul felveszi az összes engedélyezett számú pozíciót, aminek kicsi az esélye a beépített biztonsági funkcióknak köszönhetően. A várható tényleges veszteség 20-25 % körüli lehet ebben az esetben)

1 hét kevés idő hosszútávú következtetéseket levonni, de eddig hozta azt a heti 3-4%-ot amit elvártunk tőle. Ebből 13,5 %-ot vetít előre 1 hónapra, vagyis 2 hónap alatt tudja behozni azt a kockázatot, ami elmehet abban az esetben, ha az SNB nem tartja a szavát (esélye ennek természetesen van, de 1% alatti). Így 2 hónap működés után már minden eshetőséget figyelembe véve is nyereséges lesz a rendszerünk, ha pedig nem történik szinttörés, akkor igen szép eredményt tudunk realizálni. Egy esetleges szint emelés/intervenció után pedig rendkívül komoly hozam is elérhető. Annak az esélye, hogy ilyen szintemelés lesz idén több mint 70%, így ez a robot igen jó befektetést vetít előre az idei évre (szerencsés esetben akár 1-2 hónap alatt is bekövetkezhet ez a magas profit). A dologban a legszebb, hogy ez tényleg passzív jövedelem, semmilyen dolgunk nincs ezzel a robottal. Sőt még attól sem kell félnünk, hogy mikor lesz veszteséges a robotunk, mikor lesz olyan szituáció, amikor elkezd váratlanul úgy működni, hogy nem profitot, hanem veszteséget termel (nagyon sok robotnál ez kritikus probléma). Ez egy egyszerű, primitív robot, tiszta egyszerű szituációra tervezve. Két esetben van vége a robot működésének:

  • Törik a védett szint. Ez esetben realizáljuk a veszteséget, ami csökkenti az addig megszerzett profitunkat
  • A jegybank megemeli a szintet. Ez esetben minden range és scalper pozíció záródik, a breakout pozíciók nagy része megmarad, ezeket kézzel lehet zárni, és a robot nem nyit több pozíciót. Ha az új szintet ugyanúgy védi a jegybank, mint az 1.20-at akkor lehetőség van az új körülmények között újraindítani a robotot megfelelően átkonfigurálva a szinteket, és folytatni a profitrealizálást immár megnövelt egyenleggel.

A referencia és a majdani éles számlák az alábbi kivezetés alatt érhetőek el: Eiger referencia

Képek a robot működéséről itt tekinthetőek meg: Képek

Egy kép a scalper robot éjszakai kereskedéséről:

Comments are closed.