Az EUR/CHF roboton kívül egyéb fejlesztéseket is csináltunk a múlt év végén. A swing kereskedést azért szeretem, mert sokkal nyugodtabb, mint a daytrade, de mégis elég sok lehetőséget ad a hosszabb távú stratégiákhoz képest. A kereskedés hátránya, hogy sok időt igényel a belépési lehetőségek figyelése, majd a megnyitott pozíciók menedzselése. Daytraderek mondják, hogy a swing kereskedő sokszor ugyanannyit ül a gép előtt, mint a daytrader, pedig neki pont az lenne a célja, hogy minimalizálja a chart előtt töltött időt. Hogy ez valóban így legyen több hónapos munkával kidolgoztunk két rendszert. Az egyik folyamatosan elemez több mint 50 chartot, és ahol olyan lehetőséghet talál, amiért érdemes megnézni a chartot, ott jelez. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem jelszolgáltatás, pusztán figyelem felhívás, ami alapján a swing kereskedőnek elég ezt a néhány chartot megnéznie, és csak ott lépni, ahol egyéb paraméterek alapján is indokolt a belépés. A szolgáltatás ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. Az alábbi oldalon érhető el: http://eagle.tradinghouse.hu Az oldalt még módosítani fogjuk, de a funkciók nem változnak, csak a kinézet.

Részletes használati útmutató itt olvasható: http://tradinghouse.hu/?page_id=455

A kereskedés másik fontos eleme a belépés és a pozíciómenedzselés. Erre készítettünk egy expertet, ami lényegében a Rainbow kereskedési rendszer egyszerűsített, swing  kereskedésre optimalizált verziója.

Így a swing kereskedés nagyban leegyszerűsödik. Elég csak  azokat a chartokat megnézni, ahol jelez a rendszer, majd mérlegelés és döntés után a menedzselést rábízhatjuk egy automata rendszerre. Így tényleg úgy tudunk kereskedni, ahogy a sas repül a magasban, és csak akkor csap le, ha talál valami megfelelő táplálékot. Ha bárkinek bármilyen észrevétele van az ingyenes szignálszolgáltatással kapcsolatban (tekintve, hogy még új rendszer, tehát lehetnek hibái) azt köszönettel vesszük. Ha pedig szeretné valaki megnézni, hogyan kereskedünk a rendszerrel, rugalmas oktatások, vagy távoli követés keretében erre is van lehetőség.

Comments are closed.