Keménynyakú kálomista ember volnék (református), így sokat forgatom a Bibliát. Meglepő módon számos igében találok megfontolandó gondolatokat, melyek segítenek a kereskedésben. Néhányat közreadok az alábbiakban:

 • “Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” Mt 6,34 Ez azt jelenti számomra, hogy sose aggódjunk, ha lemaradunk egy jó lehetőségről. Nem tudhatjuk, hogy holnap milyen új lehetőséget kapunk. Minden nap a mával foglalkozzunk, és bízunk a holnapban.
 • “Bizony mondom néktek, ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! Odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen”Mt 17,14-20. A tőzsdéhez hit kell. El kell hinni, hogy kis pénzből sokat lehet csinálni. Én azért tudtam kevés pénzből (154 USD) sokat csinálni (17.000 USD) mert elhittem, hogy ez lehetséges. Ha van hitünk képesek vagyunk ilyen eredményeket elérni
 • “Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a melylyel ti mértek.” Lk 6,38. Fontos, hogy amikor pénzt keresünk, tudjuk, hogy  ezt miért tesszük. Ha csak magunknak keressük ezt a pénzt, az megmérgezheti a kereskedésünket. Ha a megkeresett pénzből másoknak is adunk, akik rászorulnak, az felszabadíthat minket, és olyan erőket adhat, amivel többet kereshetünk. Amerikában úgy tanítják, hogy minden megkeresett dollár 1/10-ét ajánld fel jótékony célokra
 • “Nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.”  Róm. 9.13-18. Ugyan nem pont ezt akarja jelenteni ez az ige, de ebben a szituációban számomra azt jelenti: Az akarás, és az erőfeszítés sokszor kevés, csak ezzel nem lehet eredményeket elérni. A jó lehetőségek megadatnak, nem pedig mi kényszerítjük rá az akaratunkat a piacra.

2 Comments

 • Laci szerint:

  “A jó lehetőségek megadatnak, nem pedig mi kényszerítjük rá az akaratunkat a piacra”.

  Ez a mondat durván homlokon rúgott!!!
  Naponta elmélázok ezen az elven erre tessék itt van egy mondatban összefoglalva.
  Kb. 5 percig röhögtem magamon pedig ez inkább szomorú viszont tanulságos.

 • Tamás szerint:

  Gratulálok ezek a társítások fantasztikusan találóak és helytállóak lettek.
  Igazi találékony elmével lettél Megáldva!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!